Exercitiile aerobice au numeroase beneficii. Ele includ reglarea tensiunii arteriale, marirea cantitatii de colesterol bun, marirea densitatii capilare, scaderea cotelor anxietatii si depresiei.
Fiecare kilogram de muschi pierdut deregleaza metabolismul corpului. Cu cat inaintam in varsta lipsa de miscare duce la schimbarea masei musculare in depozite de grasimi.
Antrenamentele permanente pot înlocui aceasta pierdere si pot readuce la cote normale metabolismul corpului ajutandu-va sa nu cresteti in greutate .Studiile au demonstrat ca mentinerea puterii, marirea flexibilitatii si rezistentei cardiovasculare diminueaza efectele îmbatranirii pshice si fizice.
Un program de exercitii saptamanale permite reducerea riscurilor bolilor cronice si poate contribui la îmbunatatirea calitatii vietii.
Exercitiile fizice va ajuta sa aratati si sa va simtiti foarte bine, va permit sa fiti plini de energie, sa cresteti eficienta mentala.
Fiziologic, antrenamentul de tip aerobic determina cresterea tonusului muscular, creste flexibilitatea tendoanelor, ligamentelor si oaselor.
Miscarile sunt de tip repetitiv, ritmice realizate cu intensitate medie ce implica intregul lant muscular. Exercitiile de aerobic ajuta corpul sa lucreze in prezenta oxigenului ceea ce creste puterea de lucru si rezistenta sistemului cardiovascular.
Pentru a beneficia de cele mai bune rezultate exercitiile ar trebui realizate astfel:
- frecventa : cel putin 3 zile/ saptamana dar nu mai mult de 6;
- intensitatea: in functie de ritmul cardiac de antrenament al fiecaruia dar nu mai mult de 80% ( calcul ce-l vom face impreuna).
- durata : intre 20-60 min de activitate continua.